De praktijk | Coronavirus


Beste patiënt,

Hierbij weer een update over de maatregelen van onze praktijk in verband met het coronavirus.

Voor iedereen geldt: houd 1,5 meter afstand tot anderen en blijf thuis bij klachten.
Mensen met klachten (hoesten, niezen, keelpijn, loopneus, verhoging/koorts, benauwdheid of plotseling verlies van reuk en/of smaak) mogen niet naar buiten. Heeft u één van deze klachten? Maak dan een afspraak bij de GGD voor een test, bel 0800-1202.

Het blijft belangrijk dat u contact opneemt als u vragen heeft over uw gezondheid. U kunt bellen naar de praktijk (0492 – 504 300) en de assistente zal samen met u kijken hoe we uw zorgvraag het beste kunnen afhandelen. Als het nodig is om u te zien op de praktijk, kan dat op het spreekuur van de huisarts.

Om ervoor te zorgen dat de non-COVID-19 zorg zo veel mogelijk doorgang houdt en verdere verspreiding van het coronavirus  te beperken gebruiken wij persoonlijke beschermingsmiddelen in de praktijk zoals een schort, handschoenen, mondmasker, spatschermen en/of beschermingsbrillen.

Wij verzoeken iedereen die de praktijk inclusief wachtkamer binnengaat een (niet medisch) mondneusmasker te gebruiken en de handen te desinfecteren. 

Kinderen < 13 jaar hoeven geen mondmasker te dragen behalve als het kind naast verkoudheidsklachten ook koorts heeft en/of benauwd is en/of (meer dan incidenteel) hoest of contact heeft gehad met iemand met bewezen covid-19.

De zitplaatsen in de wachtkamer zijn verder uit elkaar geplaatst. Wel het verzoek om alleen naar het spreekuur te komen.

Verder kunt u  online een afspraak maken met de huisarts via www.MijnGezondheid.net. Ook met de praktijkondersteuner (niet GGZ) en de doktersassistente. Voor de assistente gaat het dan onder meer om een hechting verwijderen, injectie zetten, oren uitspuiten of een bevolkingsonderzoek uitstrijkje. Hebt u een andere vraag? Dan kunt u haar bellen voor een afspraak. Het inloopspreekuur van de assistente is namelijk vervallen.  
Hebt u echter luchtwegklachten, zie hiervoor, dan graag ALTIJD bellen voor een afspraak en niet online maken.

Hebt u toch nog aanvullende vragen? Dan horen wij dat graag  van u.

Met vriendelijke groet,
Team Huisartsencentrum Mierlo

Actuele info:

https://www.ggdbzo.nl/nieuws/Paginas/Informatie-over-het-coronavirus.aspx 

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirusNieuws en mededelingen
Zorggroep DOH en SGE vormen sinds 1 januari 2023 één nieuwe organisatie: Stroomz
Zorggroep DOH en SGE vormen sinds 1 januari 2023 één nieuwe organisatie: Stroomz
Geplaatst: 27 januari 2023
De huisartsenorganisatie DOH en de multidisciplinaire eerstelijnsorganisatie SGE bundelen al geruime tijd de krachten. Daarom zetten DOH en SGE de stap naar één nieuwe organisatie: Stroomz, zorgmakers in beweging

Lees meer
Zet u ook een stap naar gezonder leven?
Zet u ook een stap naar gezonder leven?
Geplaatst: 27 januari 2023
We willen allemaal plezierig en gelukkig ouder worden. Een gezond leven helpt daarbij. Voor iedereen betekent een gezond en prettig leven wat anders.

Lees meer
Doet u mee met het invullen van onze vragenlijst 'patiëntentevredenheid digitale zorg'?
Doet u mee met het invullen van onze vragenlijst 'patiëntentevredenheid digitale zorg'?
Geplaatst: 25 november 2022
Wij doen onderzoek naar de kwaliteit en bekendheid van de digitale mogelijkheden in de dienstverlening van de praktijk. Doet u mee?

Lees meer