De praktijk | Kwaliteit


Onze praktijk heeft op 19 maart 2020 wederom het kwaliteitskeurmerk (NPA) van het Nederlands Huisartsen Genootschap verkregen. Ook de patiëntwaardering is daarbij onderdeel van de beoordeling. 

Patiënttevredenheidsonderzoeken

In 2018 hebben, evenals in 2015, op artsniveau en op praktijkniveau twee patiënttevredenheidsonderzoeken plaats gehad. In totaal hebben we 287 patiënten gevraagd een vragenlijst in te vullen. 170 Patiënten hebben hieraan gehoor gegeven, een response van ruim 59%. Fijn dat u hieraan hebt gewerkt! Het helpt ons enorm inzicht te krijgen in uw ervaringen waardoor wij zaken steeds weer verder kunnen verbeteren en optimaliseren.

Belangrijkste resultaten:

  • Alle huisartsen scoren (zeer ruim) boven het landelijk gemiddelde; het mag helder zijn dat we daar erg trots op zijn! Dank u wel voor uw waardering!
  • De telefonische bereikbaarheid van de praktijk kan optimaler.
    We snappen dat u dit aangeeft en we vinden dat ook erg vervelend dat u soms wat lang moet wachten aan de telefoon. Sinds eind maart 2019 zijn wij overgegaan naar een nieuw huisartseninformatiesysteem. Aan dit systeem is een online dienst gekoppeld, zijnde MijnGezondheid.net (MGN). Dit systeem biedt nog meer voordelen dan Arts online dat we tot voor kort hadden, doordat MGN nog laagdrempeliger en gebruikersvriendelijker is. Met deze dienst (via website of app) kunt u online een afspraak maken, een herhaalrecept aanvragen of een vraag stellen. Hebt u interesse? Ga dan naar MijnGezondheid.net
     
    Wij gaan binnen afzienbare tijd ook over op een andere telefooncentrale met een keuzemenu, waardoor het mogelijk wordt direct te kiezen voor Kies 1 voor spoed, Kies 2 voor herhaalrecepten, Kies 3 voor assistente. Ook dat is weer een verbetering; een wijziging die bij andere praktijken ook zijn nut heeft bewezen. Met Kies 2 kunt u dus altijd wanneer het u past een herhaalrecept inspreken.

We hebben er alle vertrouwen in dat door deze acties de telefonische bereikbaarheid verbetert.

Nieuws en mededelingen
Mondkapjesplicht
Mondkapjesplicht
Geplaatst: 1 december 2020
Mondkapjesplicht voor mensen met een beperking of ziekte

Lees meer
Snelteststraat COVID-19
Snelteststraat COVID-19
Geplaatst: 10 november 2020
In samenwerking met de Mierlose huisartsen gaat snelteststraat Mierlo van start. Binnen 15min de testuitslag! Meld je nu nog aan door te mailen naar coronasneltestmierlo@gmail.com

Lees meer
Griepvaccinaties 2020
Griepvaccinaties 2020
Geplaatst: 22 oktober 2020
Griepvaccinatie Huisartsencentrum Mierlo

Lees meer