De praktijk | Kwaliteit


Onze praktijk heeft op 19 maart 2019 wederom het kwaliteitskeurmerk (NPA) van het Nederlands Huisartsen Genootschap verkregen. Ook de patiëntwaardering is daarbij onderdeel van de beoordeling. 

Patiënttevredenheidsonderzoeken

In 2018 hebben , evenals in 2015, op artsniveau en op praktijkniveau twee patiënttevredenheidsonderzoeken plaats gehad. In totaal hebben we 287 patiënten gevraagd een vragenlijst in te vullen. 170 Patiënten hebben hieraan gehoor gegeven, een response van ruim 59%. Fijn dat u hieraan hebt gewerkt! Het helpt ons enorm inzicht te krijgen in uw ervaringen waardoor wij zaken steeds weer verder kunnen verbeteren en optimaliseren.

Belangrijkste resultaten:

  • Alle huisartsen scoren (zeer ruim) boven het landelijk gemiddelde; het mag helder zijn dat we daar erg trots op zijn! Dank u wel voor uw waardering!
  • De telefonische bereikbaarheid van de praktijk kan optimaler.
    We snappen dat u dit aangeeft en we vinden dat ook erg vervelend dat u soms wat lang moet wachten aan de telefoon. Sinds eind maart 2019 zijn wij overgegaan naar een nieuw huisartseninformatiesysteem. Aan dit systeem is een online dienst gekoppeld, zijnde MijnGezondheid.net (MGN). Dit systeem biedt nog meer voordelen dan Arts online dat we tot voor kort hadden, doordat MGN nog laagdrempeliger en gebruikersvriendelijker is. Met deze dienst (via website of app) kunt u online een afspraak maken, een herhaalrecept aanvragen of een vraag stellen. Hebt u interesse? Ga dan naar MijnGezondheid.net
     
    Voor 1 september 2019 gaan we ook over op een andere telefooncentrale met een keuzemenu, waardoor het mogelijk wordt direct te kiezen voor Kies 1 voor spoed, Kies 2 voor herhaalrecepten, Kies 3 voor assistente. Ook dat is weer een verbetering; een wijziging die bij andere praktijken ook zijn nut heeft bewezen. Met Kies 2 kunt u dus altijd wanneer het u past een herhaalrecept inspreken.

We hebben er alle vertrouwen in dat door deze acties de telefonische bereikbaarheid verbetert.

Nieuws en mededelingen
E-healthweek 2020, doe mee!
E-healthweek 2020, doe mee!
Geplaatst: 6 januari 2020
Wat kunnen we de komende jaren verwachten van e-health bij de huisarts?

Lees meer
Chatbot Robin
Chatbot Robin
Geplaatst: 17 december 2019
Chatrobot Robin

Lees meer
Online/digitaal MijnGezondheid.net
Online/digitaal MijnGezondheid.net
Geplaatst: 17 december 2019
Maakt u al gebruik van MijnGezondheid.net?

Lees meer