Zorgverleners | Wat doet een zorggroep


Een zorggroep
Op steeds meer plaatsen in Nederland werkt uw huisarts samen met andere zorgaanbieders in een zorggroep, de taken zijn duidelijk verdeeld en de gegevens van patiënten worden uitgewisseld. Deze samenwerking maakt het makkelijk dat zorgaanbieders u goede zorg leveren. Ze kunnen zien of u op tijd controles heeft gehad. Ze weten welke medicijnen u nog meer gebruikt. Ze kennen uw voorgeschiedenis en ze kunnen behandelingen op elkaar afstemmen. Het grootste voordeel van goede samenwerking is dat u alle zorg krijgt die u nodig heeft op het juiste moment. Uw eigen huisarts blijft altijd uw hoofdbehandelaar. 

Zorggroep DOH
Zorggroep DOH is een organisatie van huisartsenpraktijken, die in samenwerking met andere gespecialiseerde zorgaanbieders kwalitatief hoogwaardige zorg biedt aan ca 130.000 patiënten in de regio Eindhoven. Al deze zorgaanbieders houden zich aan de regels waaraan goede zorg volgens de NHG-zorgstandaard moet voldoen.
DOH organiseert de samenwerking tussen uw huisartspraktijk en de andere zorgaanbieders, waaronder fysiotherapiepraktijken, diëtisten, psychologen, medisch specialisten, podotherapeuten, pedicures en diagnostische centra. DOH sluit met al deze partijen contracten over ieders bijdrage aan de zorg in het zorgprogramma en over de samenwerking tussen de zorgverleners. 

Download de patiëntenfolder
Nieuws en mededelingen
Samen sterk tegen Corona
Samen sterk tegen Corona
Geplaatst: 28 april 2020
Namens Team Huisartsencentrum Mierlo willen wij u bedanken.

Lees meer
Noodpost praktijk ivm Coronavirus
Noodpost praktijk ivm Coronavirus
Geplaatst: 24 maart 2020
Hebt u klachten en bent u verkouden en/of hebt u koorts? En heeft de arts of assistente bepaald dat u gezien moet worden? Dan is hiervoor een noodlocatie ingericht.

Lees meer
Informatie rondom het Coronavirus/COVID-19
Informatie rondom het Coronavirus/COVID-19
Geplaatst: 15 maart 2020
Nieuwe maatregelen m.b.t. corona virus. Mijd sociaal contact! MGN/digitaal afspraken maken is t/m 6 april uitgeschakeld.

Lees meer